Δραστηριότητες

Windsurfing

Εάν είστε λάτρεις της ιστιοσανίδας (windsurfing) το Κόρθι αποτελεί σίγουρα ιδανικό προορισμό. Το άθλημα έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους ντόπιους και μη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2000 διοργανώθηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας νέων με σημαντικές διακρίσεις και με τεράστια αναγνωριστική επιτυχία στο εξωτερικό. Η παραλία του Μύλου στον Όρμο Κορθίου είναι στις πρώτες προτιμήσεις των windsurfers λόγω των ισχυρών κυκλαδίτικων ανέμων που πνέουν στη περιοχή.

Στη συγκεκριμένη παραλία προσφέρεται η δυνατότητα μαθημάτων σε αρχικό, μέτριο και προχωρημένο επίπεδο καθώς και η δυνατότητα ενοικίασης ιστιοσανίδων.

Πεζοπορία

Ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες, επιλέγουν την Άνδρο για τις εκπληκτικές πεζοπορικές διαδρομές που διαθέτει. Στο πλαίσιο ενός οργανωμένου προγράμματος ανάδειξης και συντήρησης των παραδοσιακών λίθινων μονοπατιών, έχουν συγκροτηθεί πεζοπορικές διαδρομές με σήμανση και ενδιάμεσους σταθμούς. Η πορεία μέσα στην πλούσια βλάστηση του νησιού και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των μικρών οικισμών, αποτελεί θαυμάσια επιλογή για όσους αναζητούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Συνιστώμενες διαδρομές για τους λάτρεις της πεζοπορίας είναι οι ακόλουθες

  • Χώρα – Συνετί – Κοιλάδα Διποτάματα – Κοχύλου – Κόρθι (10 χλμ.)
  • Χώρα – Βουρκωτή – Αποίκια (6,5 χλμ.)
  • Χώρα - Μονή Παναχράντου – Υψηλού – Λάμυρα - Μεσσαριά (10χλμ.)
  • Βουρκωτή - Προφήτης Ηλίας - Αγ. Σαράντα – Άρνη – Κατάκοιλος – Μπατσί (6,5χλμ.)
  • Άνω Απροβάτου – Πιτροφός – Στραπουριές - Λάμυρα (11,5 χλμ.)
  • Μοναστήρι Αγ. Νικολάου - Άχλα και επιστροφή (4 χλμ.)
JoomSpirit